Pølse er for mange en tradisjon på tur – men det må jo ikke bestandig grilles pølser på bålet. Hva med å bytte ut grillpølsa med litt mer næringsrike alternativer? Det finnes mange sunne, gode og enkle alternativer man kan benytte som turmat. Planlegg og tilbered maten i forkant av turen, pakk ned i sekken og sett ut på tur. Lag ditt eget kjøkken i naturen ved å tenne et bål, og finn frem noen av disse gode lunsjalternativene:

 

Wraps på bål

Wraps kan lages av hva som helst, det er kun fantasien som setter begrensningene. Fyll lompene med ingredienser. Rull lefsene sammen og pakk de inn i folie. Når sulten meldes seg på tur er det bare å varme pakkene på bålet.


Alt du trenger til 2 personer:

Godt.no

Godt.no

4 speltlomper

4 skiver røkelaks

4 never ruccola salat

8 ringer rød paprika

2 ss mager kesam

 

 

 

 

GROVE PANNEKAKER

coop.no

coop.no

Lag pannekakerøren klart hjemme, hell over på en termos og stek i en panne på bålet. Fyll pannekakene med masse friske bær. Dette måltidet inneholder godt med fiber og proteiner – som holder deg mett lenge.

Alt du trenger til 2 personer:

2 stk egg

1 ½ dl sammalt hvete, fin

1 ½ dl hvetemel, fullkorn

0,5 dl havregryn

5 dl ekstra lettmelk

 

Frukt.no

Frukt.no

Fruktkompott

All frukt kan grilles, men det smaker ekstra godt med lune frukter og bær med kesam.  Dette måltidet inneholder godt med fiber, vitaminer, mineraler og antioksidanter, og kan inngå som 1 av ”5 om dagen”.

Alt du trenger til 2 personer

1 stk eple

100 g bær (blåbær, jordbær, skogsbær – velg gjerne frossen blanding).

1 ts kanel

2 ss kesam som topping (valgfri smak

 

                                                                                        

Meny.no

Meny.no

Kylling- og kalkunpølse med Grønnsaksspyd

Hvis du absolutt ikke vil bytte ut pølsa, velg kylling- og kalkunpølse. Husk samtidig på å få inn litt grønnsaker ved siden av. Disse grønnsaksspydene forberedes hjemme og varmes over bålet. Velg grønnsakene du elsker til et fristende grønnsaksspyd. Også ypperlig måte å få i seg ”5 om dagen” på. Husk å dele grønnsakene i store biter slik at de ikke faller av pinnen.

Alt du trenger til 2 personer:

½ paprika

½ squash

½ rødløk

1 maiskolbe

4 sopp sjampinjong

 

 

God tur:)